Travstatistik är något som många spelare använder sig av för att bedöma en specifik hästs potential att vinna. Det finns statistik på kuskar, hästar, tränare, ägare och uppfödare. Statistiken presenterar vinst- eller förlustresultat för varje år, och på detta sätt kan du räkna ut vilken häst som kan vinna. DU räknar ofta med procentuell statistik på varje häst, för varje distans.

Det finns många olika hemsidor som visar statistik på trav. För att nämna några: Travspecialisten.se, Travsport.se, Travkungen.se (v75), Speltjanst.se och Travstatistik.se. Alla dessa har behörig statistik för travspel, och dessutom har de tips på hur du ska spela och massor av annan information. Oavsett vad ditt syfte är med att besöka dessa sajter, så finns det enormt mycket nyttig information där.

Bettingsajter

Bettingsajter visar också en hel del statistik, men ofta inte på samma sätt som statistiksajter. De visar bland annat hur mycket du kan vinna på en häst, vilket räknas ut av den föregående statistiken. Ju oftare en häst vinner, desto mindre får du betalt. Tricket är att hitta en häst som är på uppgång – då är både chansen att vinna och vinsten hög!

Travspecialisten

Travspecialisten är en sida där du kan se hur statistiken beräknas och vilka frågor du ska ställa när du kollar på statistik. Hur ofta en häst har gått i ledningen och vad det har gett för resultat eller klara hästen att gå ute i spåren är bra frågor att ställa. Sidan är full av tips men kolla gärna andra sajter med.

Sammanfattning

Spel om hästar kan vara ett kul tidsfördriv och även lukrativt om du räknar statistiken på rätt sätt. Det finns många sidor där du får tag på statistik, och andra som också kommer med tips. Vilken sida som faller dig i smaken är i sista hand en subjektiv fråga – så leta dig fram och ta dig tid att hitta din favorit.